7 de julio de 2012

L'Empordà amb Josep Pla

Amb 'Tres lectures de l’Empordà' podreu recórrer el territori de l’Empordà a través de la mirada paisatgística de Josep Pla. Amb aquesta ruta descobrireu els paisatges, panoràmiques i poblats que més van obsessionar la obra de Pla i reconeixereu la relació que l’autor va tenir amb ells: viureu el seu paisatge interioritzat. Us convertireu en els intèrprets de la seva obra, apropant-vos als matisos que l’autor utilitzava per entendre un indret. Percebreu el sentit del paisatge i del seu entorn.

L’autor català va retratar el seu terreny d’origen al llarg de tota la seva obra, tot creant un tractat de geopoètica. Presentava un paisatge existencial com a escenari, i el seu observador com a intèrpret. El seu univers paisatgístic s’entén a partir de tres paraules. Observar, caminar i dialogar. Contemplar l’escenari i interpretar-lo. Passejar a peu lentament per palpar els detalls d’un indret. Conversar amb tot allò i aquell que creus en el caminar calmat.

Durant tres dies resseguireu els paisatges que l’autor va descriure com a existencials, resseguint les tres zones que ell va delimitar en funció del paisatge: l’Alt Empordà, el Terraprim de l’Empordà i l’Empordanet. Les seves cites us submergiran a les tres paraules que engloben la seva obra, que són les seves formes d’aproximació al paisatge. 
 
Observeu, camineu, i dialogueu!

Cartell promocional de la ruta literaria.

Twitter RSS Facebook Contacta